Cat de important este procesorul pentru jocuri ?

Pentru a profita la maximum de PC-ul sau laptopul pe care il aveti, este important sa va asigurati ca procesorul este la inaltimea provocarii. Desi procesoarele sunt durabile si pot dura ani de zile atunci cand sunt ingrijite corespunzator, tehnologia PC-ului evolueaza constant. Procesoarele de jocuri mai noi folosesc viteze de ceas mai mari, dimensiuni mai mari ale memoriei cache si un numar mai mare de fire, permitand performante imbunatatite atunci cand sunt asociate cu hardware modern compatibil.

Daca vreti sa cumparati un laptop refurbished, puteti accesa magazinul online Dab-It unde puteti gasi astfel de produse, cu procesoare puternice si moderne la un cost mult mai mic decat daca le-ati achizitiona noi. Gaming-ul este un domeniu care beneficiaza de aceasta evolutie. CPU are un impact substantial pe multe aspecte ale celor mai recente jocuri, inclusiv:

  • Rate de cadre
  • Streaming

Elemente de joc scalabile, inclusiv:

  • Stabilirea distantei
  • Animatii de multime
  • Fizica distrugerii

In cele din urma, gasirea celui mai bun procesor de jocuri pentru computerul tau depinde de ceea ce speri sa obtii din experienta ta de joc si de modul in care folosesti sistemul.

Pasul 1: Aflati de ce aveti nevoie intr-un procesor

Inainte de a va decide asupra unui procesor, luati in considerare unde doriti sa utilizati computerul. Cautati portabilitate sau preferati o experienta desktop? Pentru ajutor cu luarea deciziei, aflati mai multe despre laptopurile de gaming vs desktop -uri pentru jocuri.

Apoi, luati in considerare modul in care intentionati sa utilizati noul sistem. In sensul acestui articol, vom presupune ca utilizati computerul pentru jocuri, dar sarcini precum streaming, editare video si aplicatii profesionale va pot afecta si alegerile hardware.

Tineti cont de aceste consideratii, deoarece acoperim termeni precum numarul de nuclee si viteza de ceas, care sunt importante de stiut atunci cand comparam procesoarele.

Pasul 2: Aflati cum functioneaza procesorul

Odata ce cunoasteti tipul de sistem pe care veti juca, urmatorul pas este sa va inarmati cu cateva cunostinte de baza despre modul in care procesorul afecteaza performanta sistemului. Cunoasterea modului in care viteza de ceas si numarul de nuclee factor in experienta de joc va va ajuta sa va asigurati ca achizitionati un procesor care va permite sa faceti tot ce doriti.

Numar de nuclee CPU

Procesoarele moderne de jocuri au mai multe nuclee. Fiecare dintre aceste nuclee actioneaza ca un procesor suplimentar, ceea ce permite procesorului sa proceseze mai multe instructiuni simultan.

 

Multe jocuri pentru PC folosesc mai multe nuclee, dar un numar mai mare de nuclee devine din ce in ce mai important atunci cand se desfasoara activitati care necesita mult CPU in afara jocurilor, cum ar fi codificarea videoclipurilor sau utilizarea programelor complexe pentru crearea de continut la nivel inalt.

Daca folositi procesorul pentru mai mult decat doar pentru jocuri – de exemplu, pentru a transmite in flux jocul in timp ce jucati – nucleele suplimentare pot face diferenta. Un procesor cu un numar mai mare de nuclee poate face fata sarcinilor de lucru cu care s-ar putea confrunta un procesor cu un singur nucleu, chiar si unul cu o viteza de ceas foarte mare.