Cele mai bune jocuri in doi pentru tine si prietenii tai

Jocurile video reprezinta in ziua de azi unele dintre cele mai aceesate aplicatii de catre tineri in special dar si persoane de alte varste. A luat nastere de mai multi ani o adevarata industrie de gaming, ce contine atat numeroasele genuri de jocuri video cat si cele clasice alaturi de dispozitive, echipamente si toate platformele existente pe care acestea pot fi jucate. Acestea sunt atat o buna metoda de relaxare si de umplere a timpului liber cat si de invatare, imbunatatire a anumitor abilitati si nu numai, cat timp nu se fac excese in ceea ce priveste timpul petrecut cu acestea.

In functie de pespectiva din care privim, industria jocurilor video nu este una foarte veche si am putea sa-i gasim originile undeva la inceputul anilor 1970, cand Atari a lansat primul joc de care fara indoiala ca oricine a auzit, chiar si cei nascuti dupa anii 2000, Pong, celebrul joc in care un puc digital se plimba dintr-o parte in alta pe ecran. Potrivit specialistilor, piata mondiala de jocuri video este evaluata in acest moment la 162,3 de miliarde de dolari, iar valoarea acesteia va creste si mai mult in anii ce urmeaza, dat fiind numarul mare de impatimiti ai acestori jocuri precum si impactul lor.

Prin definitie, un joc video este un joc electronic in care se realizeaza interactiunea cu o interfata grafica cu scopul de a genera raspuns vizual pe un ecran. Jocurile video au in general un sistem de recompensare a utilizatorului, de obicei se tine scorul. Acest sistem depinde de indeplinirea unor anumite obiective in joc. In ziua de azi cele mai comune tipuri de jocuri vinde sunt cele numite de jucatori „jocuri pe PC” si „jocuri pe consola”, facand referire desigur la jocuri ce pot fi jucate pe o platforma PC sau un laptop si alternativ, jocuri ce pot fi jucate pe o consola. Alaturi de acestea, de cativa ani putem include si jocurile pe platformele „mobile”, care in ultimii ani au devenit competitori seriosi ai celorlalte doua platforme.

Pe masura ce tehnologia a avansat, si jocurile video au devenit din ce in ce mai bune in ceea ce priveste grafica acestora, posibilitatile de interactiune cu mediul virtual, gama de actiuni ce se pot desfasura si autenticitatea lor  comparativ cu lumea reala, interactiunea cu sisteme AI precum si cu alti jucatori. Si pentru ca acestea au avansat atat de mult si specificatiile lor au crescut substantial, fiind nevoie de sisteme din ce in ce mai performante pe care sa poata fi rulate si astfel, de la  an la an, totul in ceea ce priveste industria de gaming este imbunatatit.

Cu toate acestea, pe langa jocurile ce necesita descarcare si instalare, exista inca si jocuri cunoscute ca „jocuri in browser”, ce nu necesita instalare ci pot fi jucate pur si simplu pe un site web. Putem reaminti in acest sens vechile jocuri de tip Miniclip, ce pot fi gasite si in ziua de azi. Iar printre numeroasele astfel de site-uri, gasim si site-ul JocuriOnline.ro, unde avem la dispozitie o gramada de jocuri in 2 acest format, ce acopera toate genurile existente si ne ofera acel sentiment pe care cu siguranta multi l-am avut cand eram mici si am descoperi pentru prima data jocurile video, indiferent de platforma pe care se aflau acestea.

Pe acest site gasim atat jocuri de tip single-player, unde o persoana joaca singura si dezvolta anumite actiuni, precum si jocuri de tip multi-player, facand aici referire nu doar la cele online in care jucam de la distanta impotriva sau cu alti jucatori umani ci si la cele in care se pot inregistra mai multi playeri si care mai apoi pot juca intr-o anumita ordine, o aumita misiune, sarcina, provocare, de pe acelasi PC. Astfel de actiuni erau in urma cu peste 20 de ani extrem de populare dat find faptul ca putine persoane aveam acces la internet si chiar la un sistem PC sau o consola de jocuri.

Jocurile de pe site sunt updatate in mod constant, aici avand la dispozitie unele dintre cele mai cunoscute jocuri clasice dar si variante adaptate ale acestora, astfel incat fiecare jucator sa gaseasca ceva pe placul sau.

Exista in lumea gamingului numeroase discutii, despre ce conteaza cel mai mult la un joc video, de ;la grafica si posibilitatile de interactiune pana la povestea din spatele sau sau senzatiile pe care le ofera jucatorului. Ei bine, jocurile de pe acest site si mai degraba toate de acest tip, sugereaza ca pentru multe persoane aspectul graficii si al autenticitatii nu conteaza atat de mult cat nivelul de bucurie si distractie pe care jucatorii il au cand le joaca.

Jocurile reprezinta o activitate constructiva si pentru cei mici, avand la dispozitie numeroase categorii in acest sens, de la jocuri logice si de gandire pana la jocuri de strategie, sporturi sau jocuri ce pot testa reflexele fizice, alaturi de multe alte categorii. Si desigur, nu lipsesc nici jocurile dedicate in mod exclusiv fetelor, precum cele cu papusile Barbie.

Asadar, in cautarea unui mijloc prin care sa ne relaxam, sa ne bucuram de o activitate intresanta alaturi de prieteni, sa ne amintim de copilarie si sa facem timpul mai repede, putem accesa site-ul JocuriOnlien.ro si ne putem alege unul dintre multele jocuri pe care le putem juca atat singuri cat si alaturi de prietenii nostri, perfecte indiferent de cat de maturi am fi.