Cum sa ai grija de gradina ta cu uneltele potrivite?

Atunci cand vrei sa iti ingrijesti corect gradina, va trebui sa ai toate uneltele la indemana pentru a te asigura ca nimic nu va fi trecut cu vederea. Spre exemplu, vei avea nevoie de unelte de gradinarit manuale cu care sa faci mai multe operatiuni si care vor fi potrivite mai ales daca gradina ta este pentru hobby. Daca esti fermier si ai o gradina imensa, atunci este posibil sa te ajute si uneltele de gradinarit electrice sau automatizate.

Tunde copacii cu foarfecile potrivite

Una dintre cele mai controversate scule de gradinarit este foarfeca. Va trebui sa te asiguri ca achizitionezi de fiecare data foarfecile potrivite astfel incat sa nu distrugi copacii si sa nu ii ranesti. Nu uita ca atunci cand cumperi foarfeca va trebui sa te gandesti realist la ce vei sa tai cu foarfeca respectiva astfel incat sa aiba deschiderea suficient de mare. Nu folosi foarfeci prea mici pentru ramuri prea groase deoarece o sa le strici.

Curata gradina de resturi

Primavara este momentul sa cureti gradina de resturi si vei avea nevoie de uneltele potrivite. Grebla este incadrata in categoria scule de gradina ieftine dar foarte eficiente. Vei folosi grebla in mai multe moduri, primul fiind acela pentru a strange frunzele si resturile de pe sol. Pentru asta se folosesc grebelele evantai care pot prinde mai multe frunze deodata.

Sapa gradina cu atentie si rabdare

Pentru a sapa gradina ai nevoie de doua unelte si scule de gradinarit – cazma si sapa. Cazmaua te va ajuta sa sapi mai usor si daca are coada potrivita nu va pune inutil presiune pe spatele tau. Sapa este utila pentru a trece din crusta formata de sol la suprafata si este posibil ca atunci cand pamantul e foarte tare sa ai nevoie de o sapa mare. De asemenea, poti folosi si sape mai mici care sa te ajute in locurile inguste.

Nu uita de afanarea solului

Chiar si atunci cand ai abilitati foarte bune de sapat, vei putea descoperi la final ca ai lasat goluri sau ca bulgarii de pamant sunt prea mari. Cu o grebla dreapta vei putea marunti rapid acesti bulgari, vei nivela corect solul si vei scoate pietrele din el, ceea ce este foate important pentru o recolta bogata.

Uda corect gradina

Nu este suficient sa sapi corect si sa plantezi corect in gradina ta. Plantele au nevoie de apa si de aceea, va trebui sa te asiguri ca gradina ta este corect udata. In felul acesta, plantele vor creste sanatoase. Pentru asta poti instala sisteme de sprinklere in gradina sau poti merge pe varianta clasica si mai putin costisitoare, aceea cu furtune. Cumpara un furtun si uda gradina ori de cate ori este nevoie, in functie de plantele pe care le ai. Spre exemplu, daca ai menta va trebui sa uzi des pentru ca menta este o planta insetata. Tine cont ca unele plante nu trebuie sa fie udate pe frunze in timp ce altele trebuie udate doar foarte rar.