Dansul miresei pregatit perfect

La serbarile de orice fel, cand cineva pregateste un dans obisnuieste sa aduca un coregraf care sa se ocupe de pregatiri sau sa trimita dansatorii la cursuri organizate special pentru ei. Dansului i se acorda toata importanta, mai ales ca se realizeaza pe baza sincretismului dintre: costume, miscari/coregrafie si muzica. Evolutiile individuale la dans sunt rare. Fie ca pe scena apar mai multi dansatori, fie ca pregatirile se fac pentru echipe de doi dansatori, sincronizarea se produce dupa multe ore de repetitie.

Un profesionist invata dansatorii sa se inteleaga din priviri, sa improvizeze, daca intervine o accidentare usoara in cadrul miscarilor ca spectatorii sa nu bage de seama ce s-a intamplat cu adevarat. Dupa cum folcloristii spun ca bradul marcheaza principalele momente din viata unui om si despre dans se poate spune acelasi lucru. Mai intai, copiii danseaza la serbarile scolare, se prind in Hora Unirii in curtea scolii, apoi trebuie sa fie primii care invita la dans invitatii la serbarea zilei de nastere si trebuie sa danseze frumos si la banchet.

In trecut, banchetul se organiza la sfarsitul liceului, in prezent, festivitatea se organizeaza la sfarsitul fiecarui ciclu de invatamant.

Din moment ce scoala ii ofera importanta maxima dansului se intelege ca un copil trebuie sa stie sa danseze toate genurile de muzica, fiindca ii va  prinde bine in viata.

La nunta, oamenii nu se duc numai sa bea si sa manance, ci sa simta muzica si sa se prinda in hora alaturi de ceilalti nuntasi. Dansul elibereaza omul de stres, reprezinta o forma artistica de sport, de aceea este benefic sanatatii celor care il practica.

Cu maxima meticulozitate se impune sa fie pregatit dansul mirilor pentru care cei doi trebuie sa se incrie urgent la cursuri de dans (valsul miresei).

Dansurile apar si in secvente memorabile din filme, de aceea, un actor trebuie sa invete obligatoriu sa si danseze. Multi copiii si-au propus sa cucereasca scena si spectatorii de la varste fragede si pentru a-si construi succesul sunt necesare:

-cursuri de actorie/dictie;

-inscrirea la cursuri de dans, incepand cu nivelul incepatori, pana la nivelul  cursurilor de performanta.

Copiii sunt incantati sa mearga la dansuri, indiferent de tematica lor. Ei stiu sa aprecieze si baletul (chiar daca este greu) si dansurile populare, dar si dansurile sportive. Daca un copil care doreste sa ajunga un mare artist renunta la timpul alocat jocului si odihnei, cu atat mai mult o mireasa ar trebui sa se intereseze de pregatirea valsului ei in compania mirelui, moment daruit invitatilor de la nunta.

Mirii nu trebuie sa creada ca se vor descurca singuri in pregatirea dansului pentru ca:

-se va ajunge greu la un consens, in cazul in care ambii parteneri au personalitati puternice;

-nu au pregatirea necesara pentru a pune totul la punct ca dansul sa reprezinte armonizarea muzicii cu atitudinea, cu miscarile si costumele protagonistilor. Specialistii dau indicatii si in ceea ce priveste punerea in valoare a rochiei de mireasa si menajarea acesteia cu maxima atentie.

-vor fi indulgenti unul cu altul la repetitii si nu vor fi inregistrate progrese de la o repetitie la alta;

-pot fi inconsecventi. Astazi sunt obositi si pot uita de repetitie, maine in loc de o ora, vor repeta 30 de minute, preferand sa se uite la un film impreuna. In momentul in care stiu ca au achitat 150 de euro pe sedintele de pregatire a dansului mirilor, nu isi mai permit sa piarda acesti bani. In plus, se jeneaza de instructor sa plece mai devreme sau sa nu dea ce este mai bun in cadrul fiecarei repetitii.

La pregatirea valsului miresei nu se apeleaza la prieteni sau la rude, oricat de buni dansatori ar crede mirii ca sunt!

O nunta este un eveniment unic din viata unui om, de aceea nimic nu trebuie sa fie improvizat.

Invitatii obisnuiesc din ce in ce mai mult sa le ceara voie mirilor sa le filmeze momentul dansului si sa il distribuie pe retelele de socializare. Reprezentatia in fata a sute de oameni nu se mai poate numi privata, ci devine in mod obligatoriu publica, de aceea nu se admit stangacii cand mirii danseaza valsul miresei. Mireasa parca este lumina care se strecoara din cer printre crengi inalte imbratisand urmele de intuneric ramase peste lume. Ea trebuie sa aiba miscari de zana, sa fie impozanta asemenea unei regine, iar mirele sa se ridice la nobletea miscarilor ei. Mirii par coborati din lumea basmelor, de aceea scena pe care danseaza devine scena aceea de la palat. Toti ochii sunt atintiti asupra tinerei perechi care deschide spactacolul dansului.

Oricat ar costa cursurile de dans, investitia se impune sa fie facuta pentru ca fiecare mireasa isi doreste sa nu aiba nimeni nunta ca a ei si nimeni sa nu danseze la fel de fermecator, cum danseaza ea si mirele ei!

Programarea la cursuri nu necesita un drum special pana la clubul de dans infiintat din anul 2006, ci se poate face si online, telefonic sau prin adresa de e-mail. Posibilitatile de contact sunt multiple, iar rezultatele cursantilor de exceptie.

Clubul pune la dispozitia mirilor si dansatori profesionisti, daca acestia doresc sa imparta scena cu ei in ziua nuntii. Din ce in ce mai multi miri aleg sa pregateasca acest moment special in clubul Dancevision ca rezultatul sa fie magic.

Copii, adulti, viitoare mirese, oameni ai scenei vin aici sa se pregateasca sa danseze divin pentru ei insisi si in fata mai multor oameni.

Dansul este o arta care ii permite trupului sa isi manifeste bucuria valorificarii muzicii alese de spirit!