Cum se pot alege corect luminile pentru gradina?

Gasirea celui mai bun corp de iluminat exterior care sa se potriveasca nevoilor proprii poate fi o sarcina dificila daca nu sunteti sigur de unde sa incepeti. Cu atat de multe tipuri, functii si stiluri diferite din care sa alegeti, uneori este nevoie de o mica documentare pentru a va ajuta sa va indreptati in directia corecta.  Aici intervenim noi, cu ghidul nostru complet pentru alegerea iluminatului exterior potrivit. Folositi indrumarile si sfaturile noastre de mai jos si alegeti iluminatul exterior fie dupa sursa de alimentare, dupa zona, dupa functie sau dupa stil.

Corpuri de iluminat in functie de zona

Avand o idee buna despre locul in care doriti sa plasati luminile, va va ajuta sa modelati tipul de iluminat exterior de care aveti nevoie. Iata cateva dintre zonele cheie care necesita cel mai frecvent iluminare pentru a va oferi cateva idei.

Lumini de gradina

Luminile generale de gradina pot fi folosite pentru a ilumina totul, de la paturi de flori, arbusti si copaci pana la statui si instalatii ornamentale. Fie decorative sau functionale, luminile de gradina sunt perfecte pentru a imbunatati estetica oricarei gradini in aer liber sau spatiu de curte si vin intr-o mare varietate de stiluri. Spre exemplu, puteti alege proiectoare pentru a lumina aleile, dar si pentru a scoate in evidenta anumite plante si elemente decorative. Vezi mai multe detalii pe site-ul pedavo.ro si alege cele mai potrivite corpuri de iluminat pentru tine.

Lumini pentru terasa si acoperis

Daca doriti sa faceti lumina asupra teraselor si a zonelor de acoperis, aveti mai multe optiuni. Terasele din afara casei pot fi iluminate eficient cu lumini de perete exterioare, in timp ce terasele de la capatul gradinii si streasina pot fi iluminate folosind spoturi scufundate incorporate in zidarie. Cheia pentru o buna iluminare a terasei si a acoperisului este subtilitatea si minimalismul, aceste stiluri ocupand putin sau deloc spatiu in zonele de relaxare, oferind in acelasi timp iluminarea ambientala si practica atat de necesara.

Iluminarea cailor de acces

Exista o multime de optiuni de iluminat special concepute pentru cei care doresc sa ilumineze caile de acces, aleile si alte zone de acces. Aceste spatii au nevoie de iluminare pentru a fi suficient de luminoase si eficiente pentru a oferi un plus de siguranta si in acelasi timp sa arate atractiv si sa nu obstructioneze accesul. Luminile produse de proiectoare LED, luminile de perete si spoturile montate pe pereti sunt ideale in acest scop, oferind atat lumina practica, cat si placuta din punct de vedere estetic pentru toate tipurile de cai de acces.

Tinand cont de aceste zone importante ale gradinii se pot alege cu usurinta cele mai bune locuri in care sa montezi luminile si stilul acestor lumini pentru exterior. Este foarte important pentru confortul propriu sa fie alese luminile potrivite in functie de utilizarea gradinii dar si de stilul acesteia pentru ca sursele de lumina trebuie sa se integreze si ele in stilul abordat in general. Lumina face parte din decor si trebuie sa fie cumparata in consecinta.

Articol de Crestem Afaceri