Tabloul – un must-have in fiecare locuinta

Tablourile pentru decorarea interioarelor sunt una dintre cele mai bune alternative pe care le puteti gasi, deoarece exista o mare varietate de modele si stiluri care se adapteaza perfect la orice loc, dar deoarece de data aceasta vorbim despre camera de zi ne vom concentra pe tablourile ideale pentru acest spatiu. In primul rand ar trebui sa luati in considerare stilul de decorare a camerei.

Tablourile pot favoriza sau distruge complet stilul unei camere, asa ca acordati atentie acestui punct. Faceti mai intai o verificare a culorilor si texturilor cu care veti decora camera, caci tablourile pot contribui la aceasta schema cromatica. Nu tot timpul puteti opta pentru tablouri canvas cu flori, caz in care va fi nevoie sa gasiti alte variante.

Atentie la cum vreti sa arate camera

Adevarul este ca oferta de tablouri canvas si tablouri este enorma. Astfel, cea mai importanta parte, ca intotdeauna, este sa observam ceea ce avem deja in camera. Daca pornim de la zero, fara mobilier sau pereti vopsiti, am putea alege o lucrare care ne place foarte mult si apoi sa decoram camera de zi, pe baza ei. Cu toate acestea, acest lucru nu este de obicei normal. In mod obisnuit pornim de la un stil si in functie de el alegem si tablourile pe care urmeaza sa le punem in spatiu.

Uitati-va bine la ceea ce s-ar potrivi cel mai bine peretilor si mobilierului. Culorile si texturile vor fi esentiale in aceasta decizie, mai ales daca tabloul va fi pus deasupra canapelei. Daca nu sunteti sigur cum sa combinati culorile, va recomandam sa cereti sfatul unui specialist in domeniu prezentandu-i imaginea in ansamblu a camerei  si astfel sa nu dai gres in alegerea unui tablou perfect.

Pereti neutri

Avand pereti neutri, avem mult mai multe optiuni. Daca peretele nostru este vopsit in alb sau bej, de exemplu, putem indrazni cu imagini in culori mai izbitoare si forme geometrice mai nebunesti. Cu toate acestea, daca este vorba de pereti intunecati sau de o culoare vie, poate ca cel mai bine este sa cautati lucrari care au tonuri contrastante.

Ilustratii, fotografii sau tablouri

Optiunile de decorare a peretilor sunt multe, asa cum am mentionat anterior si, desi tablourile au fost intotdeauna binevenite, in prezent nu se mai merge neaparat pe stilul clasic si sunt cautate alternative mai moderne.

Ilustratiile, de exemplu, castiga mult teren. Decorarea cu fotografii este o alta alternativa care este foarte la moda. O fotografie alb-negru, de dimensiuni mari, poate da acea nota personala pe care o asteptati atat de mult in sufragerie.

Cum se alege un tablou pentru camera de zi: importanta ramei tabloului

Atunci cand alegeti un tablou pentru camera de zi, ar trebui sa va uitati nu numai la continut, ci si la rama. Este un element care va influenta semnificativ estetica pe care vrem sa o dam interiorului pe care il decoram. Uneori, rama este aproape la fel de importanta ca si tabloul si cu siguranta poate influenta aspectul general al camerei, drept pentur care ar trebui sa fie aleasa cu mare atentie.