Gasiti cosuri de fum ieftine – avantaje cosuri din otel inoxidabil

O captuseala de cos este o conducta instalata in interiorul unui cos pentru a proteja peretii interiori ai cosului si zidaria de deteriorarea cauzata de caldura si coroziune de la ardere. Cele mai multe captuseli de cos sunt din lut sau ceramica, dar aluminiul si otelul inoxidabil au fost introduse ca alternativa, datorita eficientei lor ridicate. Indiferent de materialul pe care il alegeti pentru captuseala de cos, trebuie sa intelegeti beneficiile care vin odata cu instalarea unuia. Deci care sunt beneficiile captuselii cosului de fum?

Siguranta impotriva incendiilor la domiciliu

Dupa cum stim cu totii, lipsa unei ventilatii suficiente inhiba arderea completa din cauza lipsei de oxigen. O captuseala pentru cos ofera suficient aer pentru a facilita arderea completa a lemnului in vatra, prevenind astfel acumularea de creozot si umiditate din arderea incompleta. Creozotul este cunoscut a fi principala cauza a incendiilor la domiciliu, deoarece poate continua sa arda chiar si dupa ce stingeti focul in vatra. Daca nu aveti o captuseala instalata, aceasta va continua sa arda si va ajunge sa ajunga la gips-carton si, ca urmare, toata casa va fi in flacari. Captuseala cosului va protejeaza, de asemenea, pe dumneavoastra si familia dumneavoastra de acumularea de gaze nocive, cum ar fi monoxidul de carbon.

Eficienta energetica

O captuseala de cos lasa aerul din exteriorul casei, facilitand astfel arderea completa a combustibilului din vatra. Fara suficienta ventilatie in vatra, lemnul ar arde incomplet, rezultand o utilizare mai mare a combustibilului. De asemenea, previne acumularea de curent descendent in vatra, ceva care altfel ar necesita sa ardeti mai mult combustibil pentru a va mentine sufrageria calda in lunile reci de iarna. Unele captuseli, precum cele din lut si ceramica, retin caldura produsa din vatra pentru perioade mai lungi, economisind combustibilul suplimentar pe care l-ati fi ars pentru a va mentine sufrageria calda.

Cresterea valorii casei

Deoarece majoritatea cumparatorilor de case cunosc beneficiile captuselii unui cos de fum, probabil ca vor cauta o casa care are un cos de fum instalat, deoarece doresc asigurarea si linistea sufleteasca ca sunt protejati de posibilele incendii. Din acest motiv, a avea o captuseala de cos instalata in cosul vostru de fum nu numai ca il face sa arate elegant, ci face si casa voastre sa iasa in evidenta fata de restul caselor disponibile pentru vanzare. Rezultatul este ca un potential cumparator va fi de acord cu suma ceruta la vanzarea casei voastre.

Protejeaza zidaria de deteriorare

Cercetarile arata ca majoritatea incendiilor de locuinte sunt rezultatul creozotului care se acumuleaza in cosul de fum si continua sa arda in absenta proprietarilor de case dupa ce focul de vatra a fost stins. Acest incendiu poate provoca fie incendii la domiciliu, fie chiar deteriora zidaria intregului cos de fum si peretii casei in general. Acest lucru se datoreaza faptului ca, pe masura ce focul arde, corodeaza materialul care il inconjoara. Pentru a fi pe deplin protejat impotriva deteriorarii zidariei, ar trebui sa utilizati otel inoxidabil sau aluminiu, deoarece argila se stie ca crapa dupa perioade mai lungi de expunere la caldura.

Economiseste bani

Functia principala a captuselilor de cos este de a proteja incendiile locuintelor si deteriorarile zidariei cosului de fum. Asta inseamna ca economisiti banii pe care i-ati fi folosit altfel pentru a repara sau inlocui cosul de fum in cazul in care acesta este complet deteriorat. Captuseala asigura, de asemenea, arderea completa a combustibilului in vatra, economisind astfel bani pe care i-ati fi folosit pentru a cumpara combustibil suplimentar. Unele materiale pentru captuseala cosului de fum, cum ar fi argila si ceramica, retin caldura produsa in vatra, economisind o multime de bani in ceea ce priveste energia pe care ati fi folosit-o pentru a va mentine sufrageria calda in lunile reci de iarna. O captuseala pentru cos va economiseste multi bani pe care altfel i-ati fi pierdut daca nu ati fi instalat o captuseala in cos. La maxstil-cosuridefum.ro clientii beneficiaza de cosuri de fum ieftine – avantaje cosuri din otel inoxidabil!

Nu are rost sa folositi atat de multi bani pentru a va cumpara sau construi casa pentru a risca siguranta acesteia sau a familiei doar pentru ca nu vreti sa suportati niste costuri mici pentru instalarea unei captuseli de cos. Este intelept sa cautati cel mai reputat antreprenor de cosuri cu evaluari si recenzii bune, astfel incat sa nu riscati siguranta voastra, precum si cea a celor dragi. Cel mai important, cautati o companie care are tehnicieni cu inalta calificare, care sunt gata sa ofere asistenta 24 de ore din 24 in cazul in care ceva nu merge bine.

Cosurile de fum din otel inoxidabil sunt impartite in doua categorii diferite: asa-numitele cu un singur perete si cele cu pereti dubli. Mai ales cand vine vorba de reamenajarea cosurilor de fum, se prefera varianta cu un singur perete.

Astazi, o teava noua din otel inoxidabil este pur si simplu lasata sa intre in casa. Dupa un timp scurt, intregul proces de constructie este finalizat. Dar asta nu este tot: auto-instalarea unui cos de fum din otel inoxidabil devine din ce in ce mai populara in randul mestesugarilor de ocazie. Cu toate acestea, trebuie spus si in aceasta privinta ca este esentiala consultarea prealabila cu un specialist.

Cosurile de fum din otel inoxidabil cu doi pereti sunt foarte populare pentru utilizare in aer liber. Desigur, in cazul in care au aprobarea corespunzatoare, ele pot fi utilizate pentru instalare in interior. In plus, un strat izolator care este integrat suplimentar in cosurile de fum din otel inoxidabil cu doi pereti contribuie la asigurarea unei incalziri rapide a conductei de cos si astfel la atingerea rapida a temperaturii de functionare.