Repatrierea unei persoane decedate din Italia

Italia este und dintre primele alegeri ale multor romani in ceea ce priveste locurile de munca dar este de asemenea si o destinatie de vacanta foarte cautat si frumoasa. Astfel, an de an, zeci de mii de romani tranziteaza aceasta tara din diverse scopuri si, din pacate, unii dintre acestia isi traiesc aici ultimele clipe ale vietii. Cauzele pot fi multiple, de la cele naturale pana la accidente de munca sau de alta natura si astfel, o data cu decesul, sunt luate toate masurile necesare de catre autoritatile de acolo, inclusiv comunicarea decesului catre autoritatile desemnate de la noi din tara iar prin intermediul acestora, catre familia persoanei decedate.

Mai departe, o data cu aflarea vestilor decesului unei persoane, desi greu de acceptat si un moment extrem de greu, membrii familiei au datoria de a se ocupa de cele necesare pentru aducerea in tara a persoanei decedate, realiarea funeraliilor, a inmormantarii si celorlalte sarcini necesare. Iar in ceea ce priveste aducerea in tara, proces numit repatriere si transport funerar, este nevoie de serviciile unei agentii ce activeaza in acest domeniu. Acestea pot fi gasite in multe mari orase ale tarii noastre cat si in diverse alte zone importante, fiind astfel usor de accesat de catre clienti. Este cu atat mai usor acum, in mediul online, toate fiind prezente si aici, prin site-uri reprezentative unde pot fi gasite date de contact dar si informatii generale de interes precum serviciile oferite, disponibilitate sau preturi.

Pe langa cei spabiliti temporar in Italia se afla si cei care au decis sa renunte la viata in Romania si sa inceapa una noua acolo, avand la dispozitie mult mai multe posibilitati. Cu toate acestea, o data cu decesul lor, se poate dori inmormantarea in tara in care s-au nascut, alaturi de alti membri ai familei. Si in acest caz, trebuie realizate anumite proceduri, o agentie de repatriere decedati Italia fiind astfel indispensabila. Timpul necesar pentru intocmirea documentelor si preluarea trupului neinsufletit pot varia, in functie de modul in care o persoana a murit dar si de nationalitate, rasa si asa mai departe, vorbind aici la modul general.

Cauzele decesului persoanelor sunt multiple, de la cele naturale pana la accidente de munca, din neatentie, crime sau chiar sinucideri, fiecare dintre acestea necesitand o alta abordare din partea autoritatilor, atat din tara in care s-a produs decesul, in acest caz, Italia, cat si din Romania. De asemenea, si biserica prezinta diverse reguli in functie de modul in care o persoana a murit, anumite slujbe si ceremonii fiind omise. Insa, indiferent de caz, exista cateva acte care trebuie mereu intocmite, acestea fiind: certificatul de deces, certificatul constatator de deces, intocmit de regula de catre medicul legist care a costatat decesul, pasaport mortuar, necesar transportului funerar international, certificat de imbalsamare sau pasaport mortuar international, necesar ca si pasaportul mortuar, transportului funerar.

Pe distanta dintre Romania si Italia sunt traversate si alte tari, atat in ceea ce privestetransportul terestru cat si aerian si astfe, este nevoie ca in fiecare teritoriou parcurs sa fie respectate normele si legile existente, atat cele cu caracter international si universat cat si cele impuse de fiecare tara in parte. Astfe, pe langa documente, si masinile utilizate trebuie sa fie echipate corespunzator iar soferii sa detina toate actele personale si certificarile de care este nevoie pentru a se putea ocupa de sarcinile de transport funerar international.

Pentru cele mai bune servicii in materia de repatriere a persoanelor decedate din Italia, puteti apela cu incredere la serviciile oferite de agentia noastra. Noi detine, atat experienta cat si mijlacele materiale si legale de a executa rapid, eficient, legal si in cele mai bune conditii de siguranta procese de transport funerar international din Italia dar si din multe alte tari din Europa si nu numai. Avand puncte de lucru acolo, este mult mai usor sa raspundem cecerilor dumneavoastra, care pot fi realizate la orice ora din zi si din noapte. Pentru ca stim foarte bine legile si institutiile de la care trebuie obtinute documentele necesare precum si mentinerea de relatii cu birouri de traduceri si legalizari, nu va dura foarte mult ca toata documentatia sa fie obtinuta.

In ceea ce priveste preturile, acestea variaza in functie de distanta, de locatia din Italia in care se afla persoana decedata mai bine spus, precum si de alte conditii. Totusi, va punem la dispozitie si posibilitatea de transport funerar international cu cost zero, prin care cei ce detin o asigurare de viata de exemplu, de care pot beneficia dupa decesul lor alti membrii ai familiei, se pot folosi de asta pentru a deconta toate cheltuielile cerute de procesul de repatriere. In acest sens, familia unei persoane decedate nu va ma fi nevoita sa realizeze alte cheltuieli suplimentare. Si in acest sens, agentia noastra de repatrieri are contracte cu diverse firme de asigurari si astfel, ne putem ocupa noi de decontarea costurilor si comunicarea ulterioara a acestora catre dumneavoastra, prin prezentarea de facturi si alte cheltuieli legale.

Prin faptul ca noi ne putem ocupa integral de un proces de repatriere, clientii nu mai sunt nevoiti sa se streseze cu toate probleme impuse de birocratie si celelalte aspecte necesare si isi pot dedica astfel timpul altor aspecte precum pregatirile de inmormantarea si a petrece mai mult timp alaturi de persoana decedata inainte de inevitabila despartire. Prin asta, le putem oferi familiilor indurerate si un minim de confort sufletesc si consolare in astfel de momente grele.