Un azil de batrani Bucuresti atipic

Se vorbeste la superlativ din ce in ce mai mult despre un azil de batrani Bucuresti atipic in care miroase a parfum, a gel de dus de calitate si a flori proaspete. In aceasta institutie nu se simte sub nicio forma mirosul de batranete si povara acestei varste in care anii, durerile fizice si sufletesti, bolile si oboseala unor organe importante s-au acumulat.

E o poveste fericita cu oameni care au parte de multe daruri, enorm de multe daruri in ultima parte a vietii lor.

Pentru un bunic, o vorba buna reprezinta un dar de pret. In primul rand, sunt zile intregi in care nu aude pe nimeni vorbind la el acasa. Numai cand suna telefonul mai aude o voce cunoscuta si draga: vocea copilului sau a nepotului care si-a mai adus aminte ca exista si el pe lume!

In al doilea rand, un bunic are nevoie de cuvinte pline de respect si de empatie. S-a saturat sa i se spuna sa mearga mai repede, sa stea acasa sa nu stiu cine il cauta si nu il gaseste si tot felul de vorbe batjocoritoare!

Poate cu oameni de varsta lui ar depana amintiri, ar dezbate situatia actuala si pe cea din trecut si s-ar inchega o discutie constructiva.

Alte daruri de pret?

Apa si painea asigurate. Nimeni nu stie cat rabda un batran in casa lui fara sa spuna! Este mandru si ii este jena fata de copii si fata de nepoti sa le marturiseasca faptul ca nu ii ajung banii din pensie sa isi achite facturile, impozitele, sa isi ia medicamentele si sa cumpere si mancarea de zi cu zi.

Nu sunt deloc exagerate scenele in care o batranica implora vanzatorii de la tarabe sa ii dea mai ieftin cateva rosii si o salata sau legume sa isi faca o supa.

Cu ce sunt vinovati acesti batrani? Nu au muncit suficient, sa se bucure de belsug la batranete?  De unde belsug cu cheltuieli din ce in ce mai mari si pensii din ce in ce mai mici?

Reprezinta un dar de pret sa fie chemati la micul dejun, la masa de pranz si la cina, fara sa depuna niciun efort, ci doar sa serveasca preparate calde si bune, sa se sature si sa se plimbe, sa citeasca, sa discute, sa se uite la televizor sau sa se odihneasca.

Este un dar minunat sa aduca o persoana teancul de rufe spalate si calcate, sa schimbe lenjeriile de pat si sa faca ordine in camera.

O bunica nu mai trebuie sa stea aplecata asupra oalelor cu mancare, fiindca a facut acest lucru toata viata. E timpul sa isi aranjeze parul, sa se imbrace frumos si sa iasa la plimbare prin gradina azilului sau sa mearga in sala de socializare.

Multi parinti si bunici tanjesc dupa un masaj sau dupa un program de recuperare, dar nu isi permit. Sedintele de masaj costa foarte mult, iar pentru kinetoterapie sau gimnastica de recuperare ar trebui sa se deplaseze de la domiciliu si varsta nu le-ar permite acest lucru.

La azil are la dispozitia sa si aceste facilitati, personalul il supravegheaza atent si medicul il consulta periodic. Medicul isi are cabinetul la doi pasi de camera sa, azilul este dotat cu lift ca viata aici sa fie cat se poate de usoara.

Se primesc aici si cazuri grele pentru ca personalul caminului de batrani intelege situatia apartinatorilor si stie cat de greu se gaseste o persoana care sa stea cu un batran imobilizat. Personalul de aici are studii de specialitate si a fost pregatit sa ofere si suport moral bunicilor care nu mai pot sa mearga, nu mai au putere sa isi ia niciun pahar cu apa si sunt hraniti de catre altcineva.

Apartinatorii trebuie sa se gandeasca la toate aceste lucruri si sa sponsorizeze pe bunicul sau pe parintele lor sa primeasca ingrijiri atente la acest azil. Suma de 5000 de lei se va imparti la cei doi sau patru copii, iar acestia vor fi multumiti ca si-au facut datoria fata de persoana draga din viata lor, care nu mai poate fi lasata singura acasa sub nicio forma.

Un batran independent, care se duce singur sa isi ia pensia, isi face singur cumparaturi poate fi o tinta sigura a infractorilor carora nu le place sa munceasca, ci jefuiesc persoane vulnerabile. Au fost cazuri in care batranii au fost loviti asa de tare sa li se ia banii si bunurile, incat la scurt timp au decedat. Regretele apartinatorilor au venit insa mult prea tarziu.

La azil, oamenilor li se asigura tot ce au nevoie, plus supraveghere permanenta video si umana. Un azil atipic exista in Bucuresti, iar apartinatorii care au suflet sunt in sfarsit, multumiti!

Caminul de batrani sigur si confortabil isi desfasoara activitatea de 8 ani, dezvoltandu-se intr-un ritm fara precedent. Cererea a generat dezvoltarea, astfel ca s-a ajuns la: 150 de paturi, dotari ca in statele civilizate ale lumii, personalizarea serviciilor la cererea apartinatorilor sau a rezidentilor.

Sunt persoane care vor si isi permit mai mult decat strictul necesar si dorinta le este indeplinita.

Persoanele singure ar putea sa stranga de acum bani pentru azil pentru ca atmosfera de la Asertivo este de poveste!

Si parintii si bunicii cu venituri mari pot sa stranga bani pentru pachetele de servicii dorite, sa nu devina o povara pentru nimeni.

Multe celebritati primesc aici cea mai atenta ingrijire, dar reprezentantii caminului de batrani pastreaza confidentialitatea datelor si in plus dau dovada de multa modestie.